Jó kis egészséges, gyors ebéd, vagy vacsora. Nagyon kiadós, ízletes, tápláló. A plusz kilóktól sem kell félni :)
Ezekkel a mostani jóízű paradicsomokkal különösen érdemes elkészíteni.
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiörlésű tészta
- 20 dkg gomba
- 4 érett nyári paradicsom
- 2 zöldhagyma
- 15 dkg házi juhsajt (helyettesíthető más fajta sajttal)
- 3 dl zsírszegény főzőtejszín
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 2 teáskanál dijoni mustár (magos)
- 1 teáskanál nyírfacukor
- 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
- só
- a tálaláshoz: reszelt parmezán sajt, bazsalikom
Elkészítése:
- A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A teljes kiörlésű tészta hamarabb fő, mint a hagyományos!
- Az apróra vágott zöldhagymát (zöldjével) egy serpenyőben a kókuszzsíron megpároljuk.
- Hozzáadjuk a száraitól megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, és 3-4 percig együtt pároljuk. Ezután belekavarjuk a szeletekre vágott paradicsomot, összeforraljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Előtte egy kevés tejszínt a keményítővel elkavarunk.
- Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a keményítőt, majd összekavarjuk, és ízesítjük mustárral, sóval, cukorral. Összeforraljuk, megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, és összekavarjuk a kifőtt tésztával.
- Az egészet egy tűzálló tálba öntjük, és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt összesütjük.
- Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezán sajttal, illetve bazsalikomlevelekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése