2013. június 14., péntek

Csőben sült gombás tészta (reform)


Jó kis egészséges, gyors ebéd, vagy vacsora. Nagyon kiadós, ízletes, tápláló. A plusz kilóktól sem kell félni :)
Ezekkel a mostani jóízű paradicsomokkal különösen érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiörlésű tészta
  • 20 dkg gomba
  • 4 érett nyári paradicsom
  • 2 zöldhagyma
  • 15 dkg házi juhsajt (helyettesíthető más fajta sajttal)
  • 3 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 2 teáskanál dijoni mustár (magos)
  • 1 teáskanál nyírfacukor
  • 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
  • a tálaláshoz: reszelt parmezán sajt, bazsalikom
Elkészítése:
  • A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A teljes kiörlésű tészta hamarabb fő, mint a hagyományos!
  • Az apróra vágott zöldhagymát (zöldjével) egy serpenyőben a kókuszzsíron megpároljuk.
  • Hozzáadjuk a száraitól megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, és 3-4 percig együtt pároljuk. Ezután belekavarjuk a szeletekre vágott paradicsomot, összeforraljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Előtte egy kevés tejszínt a keményítővel elkavarunk.
  • Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a keményítőt, majd összekavarjuk, és ízesítjük mustárral, sóval, cukorral. Összeforraljuk, megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, és összekavarjuk a kifőtt tésztával.
  • Az egészet egy tűzálló tálba öntjük, és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt összesütjük.
  • Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezán sajttal, illetve bazsalikomlevelekkel.

Nincsenek megjegyzések: