Nagyon szeretjük a kókuszpudingot. Sajnos az a kókusztej, amit felént árulnak, köszönő viszonyba sincs az igazi kókusztejjel, de szerencsére van még nálam olyan eredeti fajta :)
Ez a könnyű, egészséges desszert is abból készült. A puding ezzel a különleges, csokis cseresznyeszósszal igazán fennséges desszert. Diétázók is fogyaszthtaják.
Hozzávalók:
- 400 ml kókusztej
- 400 ml tej
- 3 evőkanál nyírfacukor
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- egy-két csipetnyi reszelt citromhéj
A csokoládés cseresznyeszószhoz:
- 30 dkg magozott cseresznye
- 4 evőkanál cukor (a cseresznye édességétől függően lehet több, vagy kevesebb)
- fél teáskanál vanília aroma
- 1-2 teáskanál citromlé
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 5 dkg étecsokoládé (min.50%-os kakaótartalmú)
Elkészítése:
- A kókusztejet meg a tejet összekavarjuk, és 2 evőkanálnyit kiveszünk belőle. Ehhez kavarjuk a keményítőt.
- A többit a cukorral főni tesszük, és állandó kavarás mellett felforraljuk. Hozzáadjuk a keményítőt, és lassú tüzön, kavargatva besűrítjük. Kevés citromhéjjal ízesítjük.
- A kókuszpudingot desszertes tálkákba adagoljuk, és hűlni hagyjuk.
- A szószhoz a magozott cseresznyét 1,5 dl vízzel, a cukorral, a vaníliával, meg a citromlével forrni tesszük.
- Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és néhány szem cserenye kivételével, összeturmixoljuk.
- A keményítőt 0,5 dl hideg vízzel elkeverjük, majd a szószhoz adjuk, és lassú tüzön, kavargatva, besűrítjük.
- Hozzákavarjuk a reszelt csokoládét (egy keveset félreteszünk a díszítéshez), és hagyjuk langyosra hűlni.
- A kihűlt pudingot a langyos cseresznyeszósszal kínáljuk, csokoládéreszelékkel és citromfűvel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése