2013. június 9., vasárnap

Kókuszpuding csokis cseresznyeszósszal


Nagyon szeretjük a kókuszpudingot. Sajnos az a kókusztej, amit felént árulnak, köszönő viszonyba sincs az igazi kókusztejjel, de szerencsére van még nálam olyan eredeti fajta :)
Ez a könnyű, egészséges desszert is abból készült. A puding ezzel a különleges, csokis cseresznyeszósszal igazán fennséges desszert. Diétázók is fogyaszthtaják.

Hozzávalók:

  • 400 ml kókusztej
  • 400 ml tej
  • 3 evőkanál nyírfacukor 
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • egy-két csipetnyi reszelt citromhéj
A csokoládés cseresznyeszószhoz:
  • 30 dkg magozott cseresznye
  • 4 evőkanál cukor (a cseresznye édességétől függően lehet több, vagy kevesebb)
  • fél teáskanál vanília aroma
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 5 dkg étecsokoládé (min.50%-os kakaótartalmú)

Elkészítése:

  • A kókusztejet meg a tejet összekavarjuk, és 2 evőkanálnyit kiveszünk belőle. Ehhez kavarjuk a keményítőt.
  • A többit a cukorral főni tesszük, és állandó kavarás mellett felforraljuk. Hozzáadjuk a keményítőt, és lassú tüzön, kavargatva besűrítjük. Kevés citromhéjjal ízesítjük.
  • A kókuszpudingot desszertes tálkákba adagoljuk, és hűlni hagyjuk.
  • A szószhoz a magozott cseresznyét 1,5 dl vízzel, a cukorral, a vaníliával, meg a citromlével forrni tesszük.
  • Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és néhány szem cserenye kivételével, összeturmixoljuk.
  • A keményítőt 0,5 dl hideg vízzel elkeverjük, majd a szószhoz adjuk, és lassú tüzön, kavargatva, besűrítjük.
  • Hozzákavarjuk a reszelt csokoládét (egy keveset félreteszünk a díszítéshez), és hagyjuk langyosra hűlni.
  • A kihűlt pudingot a langyos cseresznyeszósszal kínáljuk, csokoládéreszelékkel és citromfűvel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: