A grillezés fénypontja lehet ez az igazán finom, és egészséges desszert. Nagyon finom, igazi ínyencség, a gyerekek is szeretik.
Hozzávalók (4 személyre):
- fél ananász
- 2 körte
- 1 alma
- 20 dkg étcsokoládé (min.50%-os kakaótartalmú)
- 1 evőkanál kókuszzsír (helyette vaj vagy olaj)
- ízlés szerint csilipor vagy csilipehely
- extra: piros bors
Elkészítése:
- Az ananász héját késsel vastagon levágjuk. Ha maradnak barna pöttyök, azokat vágjuk ki.
- Ezután félbe vágjuk, majd cikkekre. A cikkek belsejéből kivágjuk a kemény részt, és a gyümölcsöt kockára vágjuk.
- Az almát és a körtét megmossuk, és szintén falatnyi kockára vágjuk.
- Az előkészített nyársakra rendre feltűzzük a gyümölcsöket, majd grillrácsra téve, szénen megsütjük.
- Nem szükséges cukrot hozzáadni, mert a gyümölcsben lévő cukor szépen megkaramellizálódik.
- A csokoládét a kókuszzsírral mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, és csiliporral csípősre ízesítjük. Ízesíthetjük őrölt piros borssal, rendkívül passzol a csokihoz.
- A grillezett gyümölcsöket lehúzzuk a nyársról, egy tálra szedjük, majd a csokoládéba mártogatva melegen fogyasztjuk.
Tipp: Az olvasztott csokoládét fondue edényben tarthatjuk melegen. Tetszés szerint más gyümölcsöket is grillezhetünk, pl: szilva, szőlő, meggy, barack, banán stb.
2 megjegyzés:
Nem ettünk még grillen sült gyümölcsöket, de nagyon izgi:) Kipróbálom legközelebb.
Ha van kedved, felkérnélek, hogy csatlakozz egy bejegyzéssel a Fő az egészség mozgalomhoz, amelyet Selectfood indított. Szerintem, neked nem lesz nehéz, hisz ez a táplálkozás már életed része.:)
http://aledakonyhaja.blogspot.ro/2013/06/pulykacsikok-masnitesztaval-fo-az.html
Nagyon finom Adél,próbáld csak ki :)
Köszi szépen,hogy rám gondoltál,szívesen csatlakozom a mozgalomhoz.Nagyon jó ötletnek tartom egyébként az ilyen fajta akciókat.
Megjegyzés küldése