A jó idő beálltával megkezdődik a grill szezon. Ilyenkor a főzés is öröm, hisz nagyon hamar, egyszerűen készíthetünk a szabadban jobbnál jobb fogásokat. Ráadásul együtt lehetünk barátokkal, ismerősökkel, olyan emberekkel, akiket szeretünk.
Sima hússzeleteket feldobhatunk finom, fűszeres szószokkal, mártogatókkal. Köret sem kell mellé.
Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
- 1 bagett vagy 4 szelet kenyér
- 150 g tejföl
- 50 g sűrű natúr joghurt
- 2 evőkanál tárkonyos mustár
- zöldfűszerek tetszés szerint (itt: snidling, majoránna, bazsalikom, citromfű, petrezselyem), mindneikből 1-1 evőkanál
- napraforgó olaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A hússzeleteket hideg vízzel megmossuk, leitatjuk róla a vizet, és mindkét oldalát besózzuk, borsozzuk.
- Olajjal meglocsoljuk, és grillrácson mindkét oldalát pirosra sütjük. Közben locoslhatjuk olajjal, hogy ne száradjon ki.
- A mártáshoz a fűszereket alaposan megmossuk, leitatjuk róla a vizet, és mindet apróra vágjuk.
- Ezután összekavarjuk a tejföllel, a joghurttal, meg a mustárral, és sóval, borssal ízesítjük. Nem árt előző nap elkészítni, hogy az ízek összeérjenek. Snidlingből 2 evőkanálnyit tettem, hogy kicsit jobban domináljon.
- A kenyérszeleteket néhány csepp olajjal meglocsoljuk, és1-2 percre szintén grillre tesszük
- A grillezett húst a mártással tálaljuk, mellé kínáljuk a kenyeret.
Megj: Tárkonyos mustárt magunk is készíthetünk, ha egy kevés, ecetben eltett tárkonyt (vagy frisset) mustárral kavarunk. Egy időre hagyjuk állni, hogy a mustár átvegye a fűszer ízét.
Tipp: A húsokat fűszerezés után tegyük egy műanyag dobozba, fedővel zárjuk le, és másnapig érleljük hűtőszekrényben.
Tipp: A húsokat fűszerezés után tegyük egy műanyag dobozba, fedővel zárjuk le, és másnapig érleljük hűtőszekrényben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése