Édes kis semmiség, de nagyon finom tud lenni.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj
- 1 tojás
- 4 dkg cukor
- nagy csipet só
A tetejére:
- 40 dkg rebarbara
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál nádcukor (vagy barnacukor)
A sziruphoz:
- 1 dl víz
- 10 dkg cukor
- a rebarbara levágott végei
A tálaláshoz:
- 2 dl tejszín habbá verve
Elkészítése:
- A lisztet a cukorral, a sóval, meg a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk.
- A tésztát kinyújtjuk (kb24x24 cm-es nagyságúra), tepsibe simítjuk úgy, hogy az oldalára is jusson tészta, majd fél órára hűtúszekrénybe helyezzük.
- A rebarbara vékony héját lehámozzuk, a végeit pedig levágjuk. Vastagabb hasábokra felvágjuk, a végeket pedig cukros vízben főni tesszük. Lassú tüzön 10 percig főzzük, amíg a cukortól kissé besűrűsödik.
- A babapiskótát fóliával letakarjuk, húsklopfolóval porrá zúzzuk, és a tésztára morzsoljuk.
- Kirakjuk a rebarbara szeletekkel, megszórjuk nádcukorral, és apró vajdarabokkal.
- A pitét 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
- Tálaláskor meglocsoljuk a sziruppal, és tejszínhabbal kínáljuk.
1 megjegyzés:
Nagyon guszta!! Nem ettem még sütibe rebarbarát, csak kompótba, de attól nem voltam elragadtatva.
Megjegyzés küldése