A túróval töltött puliszka nagyszerű kísérője lehet grillezett húsoknak is, arra viszont vigyázni kell, nehogy szétfollyon sütés közben. Amikor az alján megjelentek a barna grillcsíkok, rögtön fordítsuk meg óvatosan, és a másik oldalával is így járjunk el.
Ez az adag 6 személyre szól.
Hozzávalók :
- 8 szelet csontos fehérkaraj (bőrrel, szalonnával)
- 1 szelet szalonna
- 30 dkg puliszkaliszt
- 30 dkg juhtúró
- 6 cikk fokhagyma
- 1 kg paradicsom
- 3 evőkanál friss bazsalikomlevél
- olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A karajszeleteket megmossuk, szárazra töröljük, majd sóval és borssal bedörzsöljük.
- Apróra vágott fokhagymával megszórjuk, és másnapig egy zárható dobozban, hűtőszekrényben pácoljuk.
- 1,5 l vizet 1-2 teáskanál sóval főni teszünk. Forráskor beleszórjuk a puliszkalisztet, és lassú tüzön, állandóan kavargatva, sűrűre főzzük.
- Ezután egy nagyobb deszkára kiborítjuk, és hűlni hagyjuk. Miután langyosra hűlt, nedves kézzel szaggatunk belőle, kilapogatjuk, a közepébe túrót teszünk, és jól összenyomkodjuk. Az így megtöltött puliszkát kilapogatjuk, és félretesszük.
- A grillrácsot szalonnával lekenegetjük, ráhelyezzük a pácolt hússzeleteket, és szénen mindkét oldalát pirosra sütjük.
- A puliszkát szintén a grillrácsra helyezzük, és erősebb tüzön hirtelen átsütjük. Nagyon figyeljünk, mert ha tovább hagyjuk, szétfolyhat.
- Elkészítjük a salátát: a paradicsomot megmossuk, apróra felvágjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és az apróra vágott bazsalikomlevelet. Olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük.
- A hússzeleteket a puliszkával és a paradicsomsalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése