2013. május 2., csütörtök

Snidlinges mártás tésztával



Szeretem az ilyen egyszerű ételeket, mert gyorsan el lehet készíteni, finom, és laktató.Amíg a szósz elkészül, addig a tészta is megfő, így néhány percen belül már tálalható.

Hozzávalók:
  • 5 dkg vaj
  • 500 ml tej
  • 4 csapott evőkanál liszt
  • 4 evőkanál apróra vágott metélőhagyma (snidling)
  • 1 tojássárgája
  • kevés citromlé
  • só, őrölt bors
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
 
Elkészítése:
 
  • A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kavargatva enyhén lepirítjuk.
  • Megszórjuk metélőhagymával, felöntjük tejjel, és lassú tüzön, kavargatva besűrítjük.
  • Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és citromlével, majd levesszük a tűzről, és belekavarjuk a tojássárgáját.
  • A mártást kifőtt tésztával kínáljuk.
Tipp: Füstölt reszelt sajttal is megszórhatjuk.

2 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Tetszik nagyon ez a mártás! Már nyert is a lányomnál:-)

tücsi írta...

HajniZolival egyetértek, nyerő!:-))