Szeretem az ilyen egyszerű ételeket, mert gyorsan el lehet készíteni, finom, és laktató.Amíg a szósz elkészül, addig a tészta is megfő, így néhány percen belül már tálalható.
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 500 ml tej
- 4 csapott evőkanál liszt
- 4 evőkanál apróra vágott metélőhagyma (snidling)
- 1 tojássárgája
- kevés citromlé
- só, őrölt bors
- csipetnyi őrölt szerecsendió
Elkészítése:
- A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kavargatva enyhén lepirítjuk.
- Megszórjuk metélőhagymával, felöntjük tejjel, és lassú tüzön, kavargatva besűrítjük.
- Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és citromlével, majd levesszük a tűzről, és belekavarjuk a tojássárgáját.
- A mártást kifőtt tésztával kínáljuk.
2 megjegyzés:
Tetszik nagyon ez a mártás! Már nyert is a lányomnál:-)
HajniZolival egyetértek, nyerő!:-))
Megjegyzés küldése