Ha van sokféle olajos magunk, otthon is könnyen készíthetünk házi müzlit. Ebben nincs túl sok cukor, vagy egyéb adalék, ráadásul olyan összetevőket használhatunk, amilyent szeretnénk.
Tejjel ugyanúgy fogyaszthatjuk ezt a magkeveréket, mint a bolti müzlit, de joghurttal, friss gyümölccsel tálalva, igazi, kényeztető desszert válik belőle.
Egészséges, és kalóriaszegény.
Hozzávalók (4 személyre):
- 600 ml sűrű natúr joghurt (görög joghurt)
- 4 evőkanál zabpehely
- 2-2 evőkanál dió, tökmag, szezámmag
- 3-4 evőkanál aszalt vörösáfonya
- 4 evőkanál méz
- csipet só
- a tetejére: eper, szőlő, citromfű (vagy gyümölcs teteszés, ízlés szerint)
Elkészítése:
- A diót és a tökmagot fóliával letakarjuk, és húsklopfolóval darabokra törjük.
- Ezután a szezámmaggal és a zabpehellyel együtt, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. Vigyázzunk, ha túlságosan megpirul, keserű lesz.
- A gyümölcsöket megmossuk, tetszés szerinti darabokra vágjuk.
- A magkeveréket egy tálba tesszük, majd az áfonyával, 2 evőkanál mézzel, és egy csipet sóval összeforgatjuk. A maradék mézet a joghurthoz kavarjuk.
- Desszertes poharakba a következőképpen rétegezzük: 1-2 evőkanál müzlikeverék, joghurt, a tetejére pedig ismét müzlikeverék, és gyümölcsdarabok.
- Citromfűvel díszítjük.
Megj: A magkeverék alapja mindig zabpehely legyen, azon túl pedig kedvünk szerint variálhatjuk. Diót, vagy mandulát mindenképp érdemes hozzáadni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése