2013. május 15., szerda

Müzlis joghurt friss gyümölccsel


Ha van sokféle olajos magunk, otthon is könnyen készíthetünk házi müzlit. Ebben nincs túl sok cukor, vagy egyéb adalék, ráadásul olyan összetevőket használhatunk, amilyent szeretnénk.
Tejjel ugyanúgy fogyaszthatjuk ezt a magkeveréket, mint a bolti müzlit, de joghurttal, friss gyümölccsel tálalva, igazi, kényeztető desszert válik belőle.
Egészséges, és kalóriaszegény.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 600 ml sűrű natúr joghurt (görög joghurt)
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 2-2 evőkanál dió, tökmag, szezámmag
  • 3-4 evőkanál aszalt vörösáfonya
  • 4 evőkanál méz
  • csipet só
  • a tetejére: eper, szőlő, citromfű (vagy gyümölcs teteszés, ízlés szerint)

Elkészítése:

  • A diót és a tökmagot fóliával letakarjuk, és húsklopfolóval darabokra törjük.
  • Ezután a szezámmaggal és a zabpehellyel együtt, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. Vigyázzunk, ha túlságosan megpirul, keserű lesz.
  • A gyümölcsöket megmossuk, tetszés szerinti darabokra vágjuk.
  • A magkeveréket egy tálba tesszük, majd az áfonyával, 2 evőkanál mézzel, és egy csipet sóval összeforgatjuk. A maradék mézet a joghurthoz kavarjuk.
  • Desszertes poharakba a következőképpen rétegezzük: 1-2 evőkanál müzlikeverék, joghurt, a tetejére pedig ismét müzlikeverék, és gyümölcsdarabok.
  • Citromfűvel díszítjük.
Megj: A magkeverék alapja mindig zabpehely legyen, azon túl pedig kedvünk szerint variálhatjuk. Diót, vagy mandulát mindenképp érdemes hozzáadni.

Nincsenek megjegyzések: