Az egyik kedvenc süteményünket reformáltam meg, így született ez a reform meggyes változat. A maragarint, a fehér cukrot, meg a fehér lisztet kihagytam belőle, és felturbóztam egy kis friss meggyel.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg nádcukor
- 10 dkg darálatlan mák
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál teljes kiörlésű liszt
- fél tasak sütőpor (5 g)
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 7 evőkanál nádcukor
- 6 evőkanál étkezési keményítő
- 5 dl tej
- 20 dkg meggy
- 1 teáskanál vanília aroma
A tetejére:
- 15-20 dkg cukor nélküli korpás keksz (Korpovit)
- 2-3 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
- A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákavarjuk a mákot, a kókuszreszeléket, a lisztet, meg a sütőport.
- A masszát egy kisebb méretű tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
- A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, felöntjük 4 dl tejjel, és odatesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a maradék hideg tejjel elkevert keményítőt, és lassú tüzön, kavargatva keményre főzzük.
- A krém negyedét kivesszük, a többihez pedig hozzákavarjuk a magozott meggyet.
- A piskótára simítjuk a meggyes tölteléket, befedjük keksszel, majd a kekszre simítjuk a maradék krémet. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és kihűlés után szeleteljük.
4 megjegyzés:
Úgy szeretem, te mindent meg tudsz reformálni:)
Én meg aztán!:)))nem is én lennék,ha ne variálnék valamit :P
Hű de guszta szeletek lettek :)
Köszönöm Katalin:)
Megjegyzés küldése