2013. július 7., vasárnap

Meggyes mákos szelet (reform)


Az egyik kedvenc süteményünket reformáltam meg, így született ez a reform meggyes változat. A maragarint, a fehér cukrot, meg a fehér lisztet kihagytam belőle, és felturbóztam egy kis friss meggyel.

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg nádcukor
  • 10 dkg darálatlan mák
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál teljes kiörlésű liszt
  • fél tasak sütőpor (5 g)
A krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 7 evőkanál nádcukor
  • 6 evőkanál étkezési keményítő
  • 5 dl tej
  • 20 dkg meggy
  • 1 teáskanál vanília aroma
A tetejére:
  • 15-20 dkg cukor nélküli korpás keksz (Korpovit)
  • 2-3 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

  • A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákavarjuk a mákot, a kókuszreszeléket, a lisztet, meg a sütőport.
  • A masszát egy kisebb méretű tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  • A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, felöntjük 4 dl tejjel, és odatesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a maradék hideg tejjel elkevert keményítőt, és lassú tüzön, kavargatva keményre főzzük.
  • A krém negyedét kivesszük, a többihez pedig hozzákavarjuk a magozott meggyet.
  • A piskótára simítjuk a meggyes tölteléket, befedjük keksszel, majd a kekszre simítjuk a maradék krémet. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és kihűlés után szeleteljük.

4 megjegyzés:

Kati írta...

Úgy szeretem, te mindent meg tudsz reformálni:)

Edó írta...

Én meg aztán!:)))nem is én lennék,ha ne variálnék valamit :P

Katalin írta...

Hű de guszta szeletek lettek :)

Edó írta...

Köszönöm Katalin:)