A múltkori jól sikerült lenmaglisztes palacsintát nagyon szerettük. Most tulajdonképpen ugyanazt készítettem el, apró módosításokkal, és jó sok áfonyával. A lenmagliszt el is hagyható, ha éppen nincs kéznél, helyette sima lisztet, vagy teljes kiörlésűt is használhatunk.
Nagyon finom, tápláló reggeli, a gyerekeknek nem is kell ennél jobb :)
Hozzávalók:
- 30 dkg fekete áfonya
- 20 dkg liszt
- 5 dkg lenmagliszt
- 5 dl tej
- 1 tojás
- 3 evőkanál joghurt (sűrű, görög)
- 2 evőkanál vaj
- 3 evőkanál nádcukor
- fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi só
Elkészítése:
- Egy tálban összekavarjuk a liszteket, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, valamint a sót.
- A vajat megolvasztjuk, és összekavarjuk a tojással, a joghurttal, meg a tejjel.
- Ezután a két masszát összevegyítjük, a szokott palacsintánál kissé sűrűbb masszát kapunk.
- Óvatosan hozzákavarjuk a megmosott áfonyát.
- Egy forró serpenyőben egyszerre három kis palacsintát sütünk, amíg a massza elfogy.
2 megjegyzés:
Láttam lenmaglisztet én is itt nálunk az üzletben, kell vegyek egy tasakkal:) Jó hatással vagy rám, a reform kajákkal:) És ismét csodaszép fotók:)
Jaj,annak nagyon örülök,Kati:)Vegyél is,szeretni fogod,meglátod!És köszi!
Megjegyzés küldése