A gofri egy egészségesebb változata, melyet végre nyugodt szívvel fogyaszthatunk, mert bár édesség, mégis nagyon kímélő étel.
Mi nagyon szeretünk reggelire valamilyen édesség féleséget enni, mint pl palacsinta, zabkása, tejbegríz stb, és most újabb kedvenccel bővült a lista.
Nagyon finom, és egészséges, ezért egy jó nap tökéletes indítása mindannyiunk számára :)
Hozzávalók:
- 25 dkg zabpehelyliszt
- 2 evőkanál bambuszrost liszt (növeli a rosstartalmat, tehát lassítja a szénhidrát felszívódását, de el is maradhat)
- 3 tojás
- 1 kisebb alma reszelve
- kb 2 dl tej (kókusztej, mandulatej, zabtej, de lehet sima is)
- 4 evőkanál kókuszolaj
- eritrit vagy nyírfacukor ízlés szerint (ki mivel édesít, én most ezt használtam)
- néhány csepp vanília aroma
- pici só
Feltét nálam:
- liszt- és cukormentes csokipuding, ez
- málna, áfonya
Ha diétás vonalon maradunk, a feltét lehet még:
- zsírszegény tehéntúró édesítve, vaníliával, citrtomhéjjal
- zsírszegény joghurt gyümölcsökkel, juharsziruppal, vagy mézzel
- avokádós csokoládékrém - recept itt
- gyümölcskrém: tetszés szerinti gyümölcsök összeturmixolva, édesítve
- mák, mandula, dió, kesudió, kókuszreszelék, stb
Elkészítése:
- A tésztához valókat csomómentesre kikavarjuk (a palacsintatlsztánál sűrűbb kell legyen), majd gofrisütőbe adagolva, kb 12 gofrit sütünk. Ha közben a massza sűrűsödne, hígíthatjuk egy kevés tejjel.
- Ezután tetszés szerinti feltétekkel fogyastzjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése