Szerintem nagyon finomra sikerült ez a diétás desszert, és nagyon hasonlít a túró rudira. Szóval aki szereti a rudit, de az egészsége is fontos, annak erősen ajánlom kipróbálásra :)
Hozzávalók:
- 30 dkg cukor nélküli korpás keksz
- 5 dkg kókuszolaj
- 10 dkg nyírfacukor (vagy xilit) - én ezt használtam
- 5 dkg kakaópor
- 3 dl tej
- 1 teáskanál rumaroma
A krémhez:
- 50 dkg zsírszegény tehéntúró
- 20-25 dkg nyírfacukor (vagy xilit)
- 15 dkg tejföl
- kevés citromlé és vanília aroma
- 1 tasak zselatinpor (10 g)
A csokoládéréteghez:
- 5 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 1 evőkanál kókuszolaj
A tetejére:
- 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 3 evőkanál kókuszolaj
Elkészítése:
- A kekszet késes aprítóban (vagy darálóban) ledaráljuk, majd a többi anyagot hozzáadva, összedolgozzuk, amíg a massza összeáll (ha szükséges, adhatunk még hozzá kevés tejet). Egy 33x24 cm-es tepsibe nyomkodjuk egyenletesen.
- 2-3 evőkanálnyi tejfölet egy kis edénykében összekavarunk a zselatinnal. Lassú tüzön felmelegítjük.
- A tehéntúrót krémesre kavarjuk a hozzávalókkal, majd a zselatint is belekavarjuk.
- A krém felét a kekszmassza tetejére simítjuk.
- A csokoládét felolvasztjuk kókuszolajjal, ezt pedig a krémre kenjük, egyenletesen.
- Hűtőszekrénybe helyezzük néhány percre, hogy a csokoládé megdermedjen. Ezután rákenjük a krém másik felét, a tetejére pedig az olvaszott csokoládét.
- Dermedésig hűtőszekrényben tároljuk, majd szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése