2016. október 17., hétfő

Vörösborban párolt olívás csirkecomb



Hozzávalók: 
  • 6 csirke felsőcomb bőr nélkül
  • 2 paprika (piros, zöld vegyesen)
  • 4 paradicsom
  • 1 lilahagyma 
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál oregánó
  • só, őrölt bors, ételízesítő


A fűszeres olívabogyóhoz: 
  • 10 dkg fekete olívabogyó (mag nélkül)
  • 2-2 evőkanál apróra vágott oregánó és petrezselyemzöld
  • 1 cikk apróra vágott fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • néhány csepp balzsamecet

Elkészítése: 

  • A húst megmossuk, szárazra töröljük, sóval és borssal befűszerezzük. Egy serpenyőben, forró olajon 1-2 perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk, majd egy tűzálló tálba szedjük. 
  • A visszamaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, meg a csíkokra vágott paprikát. Hozzádjuk a szeletekre vágott paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, majd addig pároljuk, amíg a paradicsom kezd összeesni. Ekkor borral felöntjük, 2-3 percig forraljuk, végül hozzáadunk 2,5 dl vizet egy kevés ételízesítővel, megsózzuk, és felfőzzük. 
  • A tűzről levesszük, a csirkére öntjük, majd 160 fokos sütőben, 30-40 percig dinszteljük. 
  • Közben egy kis tálikóban összekavarjuk a darabokra vágott olívabogyót a többi hozzávalóval. 
  • Amikor a hús megpuhult, forrón tálaljuk, megszórva bőven fűszeres olívával.


Tipp: Friss kenyérrel, vagy krumplipürével is fogyaszthatjuk. Ebben az esetben az étel nem diétás.

Nincsenek megjegyzések: