Hozzávalók:
- 6 csirke felsőcomb bőr nélkül
- 2 paprika (piros, zöld vegyesen)
- 4 paradicsom
- 1 lilahagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1,5 dl vörösbor
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál oregánó
- só, őrölt bors, ételízesítő
A fűszeres olívabogyóhoz:
- 10 dkg fekete olívabogyó (mag nélkül)
- 2-2 evőkanál apróra vágott oregánó és petrezselyemzöld
- 1 cikk apróra vágott fokhagyma
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- néhány csepp balzsamecet
Elkészítése:
- A húst megmossuk, szárazra töröljük, sóval és borssal befűszerezzük. Egy serpenyőben, forró olajon 1-2 perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk, majd egy tűzálló tálba szedjük.
- A visszamaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, meg a csíkokra vágott paprikát. Hozzádjuk a szeletekre vágott paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát, majd addig pároljuk, amíg a paradicsom kezd összeesni. Ekkor borral felöntjük, 2-3 percig forraljuk, végül hozzáadunk 2,5 dl vizet egy kevés ételízesítővel, megsózzuk, és felfőzzük.
- A tűzről levesszük, a csirkére öntjük, majd 160 fokos sütőben, 30-40 percig dinszteljük.
- Közben egy kis tálikóban összekavarjuk a darabokra vágott olívabogyót a többi hozzávalóval.
- Amikor a hús megpuhult, forrón tálaljuk, megszórva bőven fűszeres olívával.
Tipp: Friss kenyérrel, vagy
krumplipürével is fogyaszthatjuk. Ebben az esetben az étel nem diétás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése