Ennél gyorsabban, egyszerűbben aligha lehet. Élesztő nem szükséges hozzá, így a dagasztás és a kelesztés kimard, visoznt a végeredmény egy nagyon jó ízű, és egészséges kenyér. Nem egy laza, puha bélzetű kenyérre kell számítani, mert ez sokkal tömörebb az átlagos kenyérnél.
A fűszerek variálhatók kedvünk szerint, a lényeg, hogy két-három félével ízesítsük, mert jót tesz neki.
Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiőrélsű búzaliszt,
- 5 dkg napraforgómag (vagy tökmag),
- kb 4 dl sör,
- 1 evőkanál só,
- 1 tasak (10 g) sütőpor,
- 4 teáskanál vegyes fűszer: zúzott koriandermag, bazsalikom, oregánó
- A lisztet egy tálba szitáljuk, majd összekavarjuk a napraforgómaggal, a sóval, a fűszerrel, illetve a sütőporral.
- Hozzáadjuk a sör nagy részét.
- Alaposan összegyúrjuk, és itt szükség szerint tovább adagoljuk a sört, amíg a tészta szépen összeáll.
- Egy sütőpapírral bélelt kalácsformába nyomkodjuk, a tetejét pedig néhány helyen bevagdossuk egy nagyon éles késsel, vagy zsilett pengével.
- Először 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd 160 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
- Miután kihűlt, szeletelhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése