2016. október 11., kedd

Mogyorós-céklás csokoládé kocka (brownie)


Több féle browniet sütöttem már, de szerintem ez a legtökéletesebb mind közül. Mondjuk nem csoda, mert nagyon gazadg az összetétele. Kisfiammal ketten ügyeskedtük, remek segédem volt :) Sok minden finomságot belepakoltunk, de finom is lett. Egyetlen hibája, hogy morzsálódik, de annyira finom, szaftos, krémes, csokis, hogy minden morzsáját felfaltuk.
Egyre jobban szeretem a céklát, bármihez felhasználni.


Hozzávalók: 

  • 35 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 30 dkg cékla
  • 22 dkg barnacukor
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg mogyoró apróra törve
  • 5 dkg mogyoró darálva
  • 3 dkg kakaópor
  • 3 tojás
  • 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
  • a szóráshoz kevés kakaópor


Elkészítése: 

  • 25 dkg étcsokoládét a vajjal egy tálban felolvasztjuk (vízgőz fölött, vagy mikróban). 
  • Belekavarjuk először a cukrot, majd a tojásokat. Ezután a hámozott, és lereszelt céklát, a sütőporral, és szódabikarbónával elkevert lisztet, darált mogyorót, illetve a kakaót is hozzáadjuk. Végül összevegyítjük a darabokra tördelt tej- és étcsokoládéval (a maradék 10 dkg-val), illetve mogyoróval. 
  • A tésztát egy sütőpapírral bélelt, 20x26 cm-es tepsibe simítjuk, és 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. 
  • Miután langyosra hűlt, 12 egyforma kockára vágjuk, és kevés kakaóporral a tetejét megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: