Több féle browniet sütöttem már, de szerintem ez a legtökéletesebb mind közül. Mondjuk nem csoda, mert nagyon gazadg az összetétele. Kisfiammal ketten ügyeskedtük, remek segédem volt :) Sok minden finomságot belepakoltunk, de finom is lett. Egyetlen hibája, hogy morzsálódik, de annyira finom, szaftos, krémes, csokis, hogy minden morzsáját felfaltuk.
Egyre jobban szeretem a céklát, bármihez felhasználni.
Hozzávalók:
- 35 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 30 dkg cékla
- 22 dkg barnacukor
- 12 dkg vaj
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg liszt
- 8 dkg mogyoró apróra törve
- 5 dkg mogyoró darálva
- 3 dkg kakaópor
- 3 tojás
- 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
- a szóráshoz kevés kakaópor
Elkészítése:
- 25 dkg étcsokoládét a vajjal egy tálban felolvasztjuk (vízgőz fölött, vagy mikróban).
- Belekavarjuk először a cukrot, majd a tojásokat. Ezután a hámozott, és lereszelt céklát, a sütőporral, és szódabikarbónával elkevert lisztet, darált mogyorót, illetve a kakaót is hozzáadjuk. Végül összevegyítjük a darabokra tördelt tej- és étcsokoládéval (a maradék 10 dkg-val), illetve mogyoróval.
- A tésztát egy sütőpapírral bélelt, 20x26 cm-es tepsibe simítjuk, és 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
- Miután langyosra hűlt, 12 egyforma kockára vágjuk, és kevés kakaóporral a tetejét megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése