Cékla minden mennyiségben :) Nagyon jó vacsora számomra ez a saláta, de ételek mellé is jól illik kísérőnek.
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg cékla
- 40 dkg sárgarépa
- 1 gránátalma
- 1 cikk fokhagyma
- 6 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 8 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál juharszirup (vagy 1 teáskanál méz)
- 2 evőkanál szezámmag
- 0,5 evőkanál mák
- 0,5 jégsaláta
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Kettévágjuk a gránátalmát, a felét kifacsarjuk, a másik feléből a magokat kiszedjük.
- A fokhagymát apróra vágjuk, majd a gránátalma lével, citromlével, juharsziruppal, és olajjal összekavarjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
- A céklát, és a répát meghámozzuk, nagyon vékny csíkokra felvágjuk.
- Száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot és a mákot.
- Egy nagy tálban összevegyítjük a csíkokra vágott jégsalátát, a gránátalma magokat, a répát, a céklát, a petrezselyemzöldet, mákkal és szezámmaggal.
- saAz öntettel meglocsolva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése