2016. október 18., kedd

Céklás-répás saláta gránátalmával


Cékla minden mennyiségben :) Nagyon jó vacsora számomra ez a saláta, de ételek mellé is jól illik kísérőnek.


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 40 dkg cékla
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 gránátalma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 6 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál juharszirup (vagy 1 teáskanál méz)
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 0,5 evőkanál mák
  • 0,5 jégsaláta
  • só, őrölt bors


Elkészítése: 

  • Kettévágjuk a gránátalmát, a felét kifacsarjuk, a másik feléből a magokat kiszedjük. 
  • A fokhagymát apróra vágjuk, majd a gránátalma lével, citromlével, juharsziruppal, és olajjal összekavarjuk. Sóval, borssal ízesítjük. 
  • A céklát, és a répát meghámozzuk, nagyon vékny csíkokra felvágjuk. 
  • Száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot és a mákot. 
  • Egy nagy tálban összevegyítjük a csíkokra vágott jégsalátát, a gránátalma magokat, a répát, a céklát, a petrezselyemzöldet, mákkal és szezámmaggal. 
  • saAz öntettel meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: