Hozzávalók 4 személyre a
húsgolyókhoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 3 dkg zsemlemorzsa
- 2-2 evőkanál apróra vágott zsálya és petrezselyemzöld
- 1 tojás, só, őrölt bors
- kókuszzsír a sütéshez
A paradicsomszószhoz:
- 80 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
- 3 dl házi paradicsomlé
- 2 dl vörösbor
- 1 hagyma
- 2 szelet sonka
- 2 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír
- só, bors, cukor (nyírfa, eritrit stb) ízlés szerint
A kelkáposztához:
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 cikk fokhagyma
- só, őrölt bors
A tálaláshoz:
- kevés reszelt parmezán sajt
- bazsalikom
- őrölt bors
Elkészítése:
- A paradicsomszószhoz a hagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, meg a kockára vágott sonkát is. 4-5 percig együtt pirítjuk, majd a felét kiszedjük, és félretesszük hűlni.
- Amikor kihűlt, egy tálban összekavarjuk a húgolyóhoz valókkal, és diónyi nagyságú gombócokat formázunk. Serpenyőben, kevés forró olajon minden oldalát megpirítjuk, majd egy tűzálló tálba helyezzük.
- A maradék párolt hagymát felöntjük borral, 2-3 percig forraljuk, ezután hozzáadjuk a paradicsomot, illetve a paradicsomlevet. Sóval, borssal, és kevés cukorral ízesítjük, 8-10 percig főzzük, végül ráöntjük a húsgolyókra.
- 160 fokos sütőben 15 percig pároljuk.
- Közben a kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, közepéről kivágjuk a kemény részt, a leveleket pedig vékony csíkokra vágjuk. Serpnyőben 3-4 percig pároljuk, a végén adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, illetve megsózzuk.
- A paradicsomos húsgolyókat kelkáposztával tálaljuk, parmezánnal, bazsalikomlevéllel, őrölt borssal megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése