Hozzávalók:
- 75 dkg cékla
- 1 vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 20 dkg basmati rizs
- 4 dk kókusztej (1 doboz)
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál mogyoró
- 2 evőkanál petrezselyemzöld
- 2 evőkanál kókuszzsír (olaj)
- 4 teáskanál currypor
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- darabka gyömbérgyökér (6 cm), vagy gyömbérpor
- só
Elkészítése:
- Egy edényben felforrósítjuk a kókuszzsírt, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, fokhagymát, meg a gyömbért. Hozzáadjuk a hámozott, megmosott, és apró kockára vágott céklát. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd megszórjuk 3 teáskanálnyi curryvel, felöntjük 8 dl ételízesítős vízzel, és 30 percig főzzük.
- Közben a rizset dupla mennyiségű, enyhén sós vízben néhány perc alatt puhára főzzük.
- A kókusztejet a leveshez adjuk, az egészet összeturmixoljuk, majd ízesítjük szójaszósszal, és sóval szükség szerint.
- Tálaláskor a leveshez adjuk a rizset, megszórjuk apróra vagdalt mogyoróval, a maradék curryvel, illetve apróra vágott petrezslyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése