Ismét a fasírt egy érdekesebb változata, érdemes kipróbálni ebben a tejszínes szószban. Könnyű elkészíteni, és ezeket a golyós ételeket mindig szívesen fogyasztják a gyerekek is.
Aki szereti, készíthet mellé krumplipürét, vagy kifőtt tésztával is lehet fogyasztani.
Hozzávalók:
- 80 dkg darált sertéshús (pl comb)
- 25 dkg póréhagyma
- 8 dkg tehéntúró
- 1 hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 tojás
- 6 evőkanál zsemlemorzsa (vagy helyette 3-4 evőkanál zabkorpa)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál liszt (bambuszrost lisztet használtam)
- 2 dl főzőtejszín
- 10 zsályalevél
- só, őrölt bors, ételízesítő
Elkészítése:
- A darált húst összegyúrjuk tojással, 4 apróra vágott zsályalevéllel, túróval, zsemlemorzsával, illetve apróra vágott hagymával és fokhagymával. Sózzuk és borsozzuk. A masszából diónyi nagyságú golyókat formálunk.
- Egy serpenyőben, 2 evőkanálnyi olajon hirtelen megpirítjuk a maradék zsályaleveleket, majd kiszedjük.
- Ugyanebben a serpenyőben kisütjük a fasírtokat, kiszedjük, beleöntjük a maradék olajat, és karikára vágott póréhagymát 5 percig pároljuk rajta. Hozzáadjuk a lisztet, összekavajuk, majd 5 dl ételízesítős vizet, illetve tejszínt adunk hozzá.
- Miután felforrt, belerakjuk a fasírtgolyókat, és 3-5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
- Friss kenyérrel, illetve a lesütött ropogós zsályalevelekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése