2016. október 19., szerda

Rozsos kréker


Egy egészséges italkorcsolya, mert néha kell valami rágcsa is. 

Hozzávalók: 

  • 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 3,5 dkg olvasztott vaj
  • 3,5 g szárított élesztő
  • 1 teáskanál só
  • a szóráshoz 1 evőkanál napraforó mag, 1 teáskanál köménymag


Elkészítése: 

  • Egy tálban összekavarjuk a lisztet élesztővel, sóval, majd hozzáadjuk a vajat, illetve kb 1,5 dl hideg vizet. Összegyúrjuk, ha szükséges, adhatunk még hozzá kemény vizet. 
  • A tésztát 30 percig pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületen 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. Köröket szaggatunk belőle (kb 8 cm átmérőjű), és mindenik kör közepét kivágjuk egy kisebb körrel. A darabokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, kevés vízzel lekenjük, és magokkal megszórjuk. Összegyúrjuk a maradék tésztát, és további köröket vágunk, amíg elfogy. 
  • 180 fokos sütőben, 8-10  perc alatt megsütjük a korongokat.

Nincsenek megjegyzések: