Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 3,5 dkg olvasztott vaj
- 3,5 g szárított élesztő
- 1 teáskanál só
- a szóráshoz 1 evőkanál napraforó mag, 1 teáskanál köménymag
Elkészítése:
- Egy tálban összekavarjuk a lisztet élesztővel, sóval, majd hozzáadjuk a vajat, illetve kb 1,5 dl hideg vizet. Összegyúrjuk, ha szükséges, adhatunk még hozzá kemény vizet.
- A tésztát 30 percig pihentetjük, majd enyhén lisztezett felületen 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. Köröket szaggatunk belőle (kb 8 cm átmérőjű), és mindenik kör közepét kivágjuk egy kisebb körrel. A darabokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, kevés vízzel lekenjük, és magokkal megszórjuk. Összegyúrjuk a maradék tésztát, és további köröket vágunk, amíg elfogy.
- 180 fokos sütőben, 8-10 perc alatt megsütjük a korongokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése