Ha már ilyen sok céklám termett :) A palacsintán a cékla egyáltalán nem érződik, de nagyon szép látványra, ráadásul a céklának köszönhetően egészségesebb, gazdagabb lesz, szóval megéri belecsempészni. Palacsintába, mindenbe :)
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt (a fele lehet teljes kiőrlésű búzaliszt)
- 30 dkg cékla (hámozva)
- 1 tojás
- 4 dl tej
- 4-5 dl szénsavas ásványvíz
- 3 evőkanál olaj
- csipetnyi só és cukor
A töltelékhez:
- 25 dkg krémsajt
- 2 dl habtejszín
- 4 evőkanál mogyorókrém
- porcukor
- a sütéshze pici olaj
Elkészítése:
- A hámozott, és megmosott céklát lereszeljük, és összeturmixoljuk a tejjel. Ezután a többi hozzávalóval jól kikavarjuk, a szokásosnál picit sűrűbb palacsintatésztát kell kapnunk. A vizet szükség szerint apránként adagoljuk hozzá.
- Egy nagyobb serpenyőt kikenünk olajjal, majd egyenként 16-18, nem túl vékony palacsintát sütünk.
- Közben a krémsajtot kikavarjuk mogyorókrémmel, majd lazán belekavarjuk a felvert tejszínhabot is (először csak 2 evőkanálnyit kavarjunk hozzá, hogy fellazuljon).
- A kihűlt palacsintákat szerre megkenjük a krémmel, egymásra helyezve.
- Fogyasztásig hűtőszekrénybe helyezzük, hogy összeálljon, majd porcukorral megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése