Kiadós, finom sütemény és mindenki szereti :)
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- kevés tej (kb 0,5 dl)
A fehér krémhez:
- 25 dkg kókuszreszelék
- 6 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
A sárga
krémhez:
- 25 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 6 tojássárgája
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál vanília aroma
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- kókuszreszelék
Elkészítése:
- A tésztához valókat összegyúrjuk, és két részre osztjuk.
- Az első tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és villával megszúrkáljuk.
- A fehér krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, lazán beleforgatjuk a kókuszt, és a tésztára simítjuk. Ráterítjük a második kinyújtott tésztalapot, ezt is villával megszúrkáljuk, majd 180 fokos sütőben, kb 20 perc alatt megsütjük.
- Közben a sárga krémhez a tojássárgáját a liszttel, a fele cukorral, a vaníliával, meg a tejjel sűrűre főzzük lassú tüzön, állandóan kavargatva.
- A vajat kikavarjuk a maradék cukorral, majd amikor a krém langyosra hűlt, a kettőt összevegyítjük. A kihűlt sütemény tetejére kenjük a krémet, majd erre a vajjal felolvasztott csokoládét.
- A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk, majd hagyjuk néhány órát, hogy szépen összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése