2016. október 20., csütörtök

Kókuszos krémes




Kiadós, finom sütemény és mindenki szereti :) 

Hozzávalók a tésztához: 
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor 
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kevés tej (kb 0,5 dl)


A fehér krémhez: 
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 6 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor


A sárga krémhez: 
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 6 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál vanília aroma


A tetejére: 
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • kókuszreszelék

Elkészítése:

  • A tésztához valókat összegyúrjuk, és két részre osztjuk. 
  • Az első tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és villával megszúrkáljuk. 
  • A fehér krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, lazán beleforgatjuk a kókuszt, és a tésztára simítjuk. Ráterítjük a második kinyújtott tésztalapot, ezt is villával megszúrkáljuk, majd 180 fokos sütőben, kb 20 perc alatt megsütjük. 
  • Közben a sárga krémhez a tojássárgáját a liszttel, a fele cukorral, a vaníliával, meg a tejjel sűrűre főzzük lassú tüzön, állandóan kavargatva. 
  • A vajat kikavarjuk a maradék cukorral, majd amikor a krém langyosra hűlt, a kettőt összevegyítjük. A kihűlt sütemény tetejére kenjük a krémet, majd erre a vajjal felolvasztott csokoládét. 
  • A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk, majd hagyjuk néhány órát, hogy szépen összeálljon.

Nincsenek megjegyzések: