Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej brokkoli
- 10 dkg reszelt sajt (parmezán)
- 1 vöröshagyma
- 1 tojás
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- só, őrölt bors, a sütéshez olaj
A mártogatóhoz:
- 4 paradicsom
- 2 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott bazsalikom
- 0,5 dl zsírszegény főzőtejszín
- 1 evőkanál liszt (bambuszrost lisztet használtam)
- só, őrölt bors
- ízlés szerint cukor (eritrit) és citromlé
Elkészítése:
- A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, a hagymát meghámzzuk, megmossuk, és negyedekre vágjuk. Ezután a hozzávalókkal együtt késes aprítóban felaprítjuk, a tojást pedig belekavarjuk.
- A masszából kisebb hengereket formálunk nedves kézzel, majd forró olajon, egy serpenyőben minden oldalát ropogósra sütjük.
- A paradicsomot néhány percre forró vízbe dobjuk amíg a héja kezd leválni (kb 5 perc), majd kivesszük, meghámozzuk, és feldaraboljuk. Összeutrmixoljuk fokhagymával, bazsalikommal, majd forrni tesszük.
- A tejszínt elkavarjuk liszttel, és a paradicsomhoz kavarva, besűrítjük.
- Sóval, borssal, cukorral, illetve citromlével ízesítjük.
- A brokkolifasirtot paradicsomos mártogatóval kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése