2016. június 1., szerda

Sajtszószos, húsgolyós tészta





Hozzávalók (4 személyre):

  • 60 dkg darált sertéshús 
  • 1 vöröshagyma
  • 1 zöldhagyma
  • 1 citrom
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • fél -fél marék kakukkfű,bazsalikomlevél, és petrezselyemzöld
  • néhány zsályalevél
  • kókuszzsír a sütéshez
  • só, őrölt bors
A sajtszószos tésztához:

  • 50 dkg tollhegy tészta (penne)
  • 5 dl főzőtejszín
  • 4-4 dkg reszelt füstölt sajt és fetasajt
  • 2 csokor metélőhagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál kókuszszírt, majd megpároljuk az apróra vágott hagymát, zöldhagymát, meg a fokhagymát.
  • Az apróra vágott zöldfűszereket, a fél citrom levét, illetve a hagymás alapot, összegyúrjuk a darált hússal, ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
  • Apró gombócokat formázunk a masszából, és bő kókuszzsírban megsütjük.
  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, és leszűrjük.
  • Serpenyőben megpirítjuk forró kókuszzsíron az apróra vágott fokhagymát a szószhoz. Felöntjük tejszínnel, a füstölt sajtot belereszeljük, a fetasajtot pedig belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a metélőhagyma háromnegyedét apróra vágva, és összeforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd a kifőtt tésztát belekavarjuk a mártásba.
  • A tésztát húsgolyókkal, és a maradék apróra vágott metélphagymával díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: