Hozzávalók (4 személyre):
- 60 dkg darált sertéshús
- 1 vöröshagyma
- 1 zöldhagyma
- 1 citrom
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- fél -fél marék kakukkfű,bazsalikomlevél, és petrezselyemzöld
- néhány zsályalevél
- kókuszzsír a sütéshez
- só, őrölt bors
A sajtszószos tésztához:
- 50 dkg tollhegy tészta (penne)
- 5 dl főzőtejszín
- 4-4 dkg reszelt füstölt sajt és fetasajt
- 2 csokor metélőhagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál kókuszzsír
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál kókuszszírt, majd megpároljuk az apróra vágott hagymát, zöldhagymát, meg a fokhagymát.
- Az apróra vágott zöldfűszereket, a fél citrom levét, illetve a hagymás alapot, összegyúrjuk a darált hússal, ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
- Apró gombócokat formázunk a masszából, és bő kókuszzsírban megsütjük.
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, és leszűrjük.
- Serpenyőben megpirítjuk forró kókuszzsíron az apróra vágott fokhagymát a szószhoz. Felöntjük tejszínnel, a füstölt sajtot belereszeljük, a fetasajtot pedig belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a metélőhagyma háromnegyedét apróra vágva, és összeforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd a kifőtt tésztát belekavarjuk a mártásba.
- A tésztát húsgolyókkal, és a maradék apróra vágott metélphagymával díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése