Nagyon szeretjük, amikor megjelenik az újrkumpli, mert nagyon egyszerű, és nagyszerű ételeket lehet készíteni belőle. Nyári napokon egy gyors, héjában sült burgonya, friss kerti zöldfűszerekkel, bármikor jöhet :)
Hozzávalók:
- 1 kg újkrumpli
- 30 dkg tejföl
- 1-1 evőkanál kapor, menta, kakukkfű, metélőhagyma, és majoránna
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál morzsolt kakukkfű
- tengeri só (vagy himalaya só)
Elkészítése:
- 2 evőkanálnyi tengeri sót összekavarunk morzsolt kakukkfűvel, majd a fűszeres sót félretesszük.
- A krumplit megmossuk, sütőpapírral bélelelt tepsire sorakoztatjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és a fűszeres sóval megszórjuk. 200 fokos sütőben kb 45 perc alatt pirosra sütjük.
- Közben a tejfölet kikavarjuk mustárral, apróra vágott fűszerekkel, ízlés szerint sózzuk, és felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk.
- A krumpli tetejét keresztben kissé bevágjuk, és az ujjunkkal enyhén összenyomjuk négy oldalról, hogy a belseje szépen kidúdorodjon.
- Fűszeres tejföllel meglocsoljuk, és a maradék fűszeres sóval megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése