2016. június 22., szerda

Héjában sült újrkumpli zöldfűszeres mártogatóval


Nagyon szeretjük, amikor megjelenik az újrkumpli, mert nagyon egyszerű, és nagyszerű ételeket lehet készíteni belőle. Nyári napokon egy gyors, héjában sült burgonya, friss kerti zöldfűszerekkel, bármikor jöhet :)

Hozzávalók: 
  • 1 kg újkrumpli
  • 30 dkg tejföl
  • 1-1 evőkanál kapor, menta, kakukkfű, metélőhagyma, és majoránna
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • tengeri só (vagy himalaya só)


Elkészítése: 

  • 2 evőkanálnyi tengeri sót összekavarunk morzsolt kakukkfűvel, majd a fűszeres sót félretesszük. 
  • A krumplit megmossuk, sütőpapírral bélelelt tepsire sorakoztatjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és a fűszeres sóval megszórjuk. 200 fokos sütőben kb 45 perc alatt pirosra sütjük. 
  • Közben a tejfölet kikavarjuk mustárral, apróra vágott fűszerekkel, ízlés szerint sózzuk, és felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk. 
  • A krumpli tetejét keresztben kissé bevágjuk, és az ujjunkkal enyhén összenyomjuk négy oldalról, hogy a belseje szépen kidúdorodjon. 
  • Fűszeres tejföllel meglocsoljuk, és a maradék fűszeres sóval megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: