Ráérősebb nyári napokon gyakran étkezünk az udvaron, közben pedig jókat beszélgetünk, és élvezzük a napsütést. Általában jó társaság is párosul a finom ételek mellé, no meg finom kávé.
Ezúttal húsos szendvicseket készítettem, a hozzávalókkal nem spóroltunk :) Mindenkinek nagyon ízlett.
Hozzávalók 6-8 személyre:
- 60 dkg darált sertéshús
- 20 dkg vékonyra szelt császárszalonna (bacon)
- 1-1 marék apróra vágott petrezselyemzöld és kakukkfű
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 kisebb apróra vágott hagyma
- 2 cikk reszelt fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsompaszta
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- olaj a sütéshez
- só, őrölt bors
A csilis paradicsomszószhoz:
- 20 dkg paradicsom
- 1 lilahagyma
- 1-2 piros csípőspaprika
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál paradicsompaszta
- 0,5 evőkanál cukor
- kevés olaj
- só, őrölt bors
A tálaláshoz:
- 8 zsemlebuci
- 15 dkg paradicsom
- 8-10 szelet bacon szalonna
- 10 dkg jégsaláta
- majonéz
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
- Egy tálban összekavarjuk a húsgolyóhoz valókat, sózzuk, borsozzuk, és 24 egyforma golyót formázunk a masszából. Egy serpenyőben, forró olajon pirosra sütjük.
- A szószhoz apróra vágjuk a hagymát, meg a fokhagymát, forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a négybe szelt paradicsomot, meg az apróra vágott csilit. Ízesítjük cukorral, balzsamecettel, paradicsompasztával, és felöntjük 0,5 dl vízzel. 15 percig főzzük, ezután pedig összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk.
- A szalonna szeleteket serpenyőben ropogósra sütjük, a salátát megmossuk, csíkokra vágjuk, a maradék paradicsomot pedig szeletekre vágjuk.
- A zsemléket hosszában bevágjuk, majonézzel, és csilis paradicsomszósszal meglocsoljuk, majd mindenikbe 3-3 húsgolyót, kevés salátát, paradicsomot, és ropogós szalonnaszeleteket helyezünk.
- Reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése