Ismét egy nagyon egyszerű, sütés nélküli édesség, mely diétás változatban is elkészíthető. Kitűnő példája annak, hogy egészségesen is lehet jót sütizni :)
Hozzávalók:
- 35 dkg háztartási keksz (cukor nélköli korpás keksz - Korpovit)
- 30 dkg magozott meggy
- 20 dkg őrölt mandula
- 20 dkg vaj (10 dkg vaj, 10 dkg kókuszzsír)
- 15 dkg cukor (nyírfacukor)
- 2 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál rumaroma
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítése:
- A kekszet ledaráljuk (késes aprítót is használhatunk), majd az összes hozzávalóval együtt, egy nagy tálban, összegyúrjuk (a meggyet csak a végén gyúrjuk bele). A masszát egy 30x20 cm-es méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
- Felolvasztjuk az apróra tördelt csokoládét a tejszínnel gőz fölött, vagy mikróban, közben kavargatjuk, nehogy túlságosan felforrósodjon.
- A csokoládét egyenletesen rásimítjuk a kekszmasszára, majd miután megdermedt, egyforma rúdakra szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése