2016. június 6., hétfő

Mandulás-meggyes rúd




Ismét egy nagyon egyszerű, sütés nélküli édesség, mely diétás változatban is elkészíthető. Kitűnő példája annak, hogy egészségesen is lehet jót sütizni :)

Hozzávalók: 
  • 35 dkg háztartási keksz (cukor nélköli korpás keksz - Korpovit)
  • 30 dkg magozott meggy
  • 20 dkg őrölt mandula
  • 20 dkg vaj (10 dkg vaj, 10 dkg kókuszzsír)
  • 15 dkg cukor (nyírfacukor)
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál rumaroma


A tetejére: 
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl főzőtejszín


Elkészítése: 

  • A kekszet ledaráljuk (késes aprítót is használhatunk), majd az összes hozzávalóval együtt, egy nagy tálban, összegyúrjuk (a meggyet csak a végén gyúrjuk bele). A masszát egy 30x20 cm-es méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. 
  • Felolvasztjuk az apróra tördelt csokoládét a tejszínnel gőz fölött, vagy mikróban, közben kavargatjuk, nehogy túlságosan felforrósodjon. 
  • A csokoládét egyenletesen rásimítjuk a kekszmasszára, majd miután megdermedt, egyforma rúdakra szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: