Nagyon-nagyon-nagyon finom sütemény, mindenkinek ajánlom! Jó nagy adag, de nálunk rekordsebességgel elfogyott :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj
- 1 tojás
- kb 1 kg szárazbab vagy borsó a vaksütéshez
- kevés vaj és liszt a forma kikenéséhez
A morzsához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 7 dkg cukor
A töltelékhez:
- 75 dkg tehéntúró
- 50 dkg cseresznye
- 18 dkg cukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 7,5 dkg búzadara (gríz)
- 4 tojás
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 citrom
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítése:
- A tésztához valókat összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 2 órára hástőszekrénybe helyezzük.
- A morzsához valókat egy tálba szórjuk, kézzel összemorzsoljuk (nem kell összegyúrni), és félretesszük hűvös helyre.
- Megmossuk, és kimagozzuk a cseresznyét.
- Egy nagy tálban kikavarjuk a túrót cukorral, vajjal, búzadarával, tojássárgával, pudingporral, rezselt citromhéjjal, sütőporral, és 4 evőkanál citromlével. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túrókrémbe forgatjuk.
- Egy 26 cm átmérőjű piteformát vajjal kikenünk, liszttel megszórjuk, majd a kerekre kinyújtott (sodrófával, liszezett felületen) tésztát belesimítjuk úgy, hogy a forma oldalára is jusson. Villával sűrűn megszúrkáljuk.
- Sütőpapírral leterítjük, babot szórunk rá, és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
- Ekkor a papírt a babbal eltávolítjuk, és a tölteléket a formába öntjük. Kirakjuk cseresznyével, majd megszórjuk a félretett vajas morzsával.
- 175 fokos sütőben, kb 40-45 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése