Könnyű nyári leves, amennyiben van finom érett, házi paradicsomunk, mindenképp azzal készítsük. Rendkívül ízletes étel, és nagyon gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
- 80 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
- 3 piros színű paprika
- 20 dkg fetasajt
- 1 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 marék bazsalikom
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2-3 teáskanál cukor (ízlés szerint)
- 1,5 dl főzőtejszín
- só, őrölt bors, házi ételízesítő
Elkészítése:
- 2 evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg a fokhagymát.
- Hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott paprikát, együtt összepirítjuk, majd a paradicsomot is beleöntjük.
- 7-8 dl vízzel felöntjük, ételízesítőt adunk hozzá, és kb 15 percig főzzük.
- Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, és az egészet összeturmixoljuk. Tejszínt adunk hozzá, és összeforraljuk.
- Tálaláskor megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, kockára vágott fetasajttal, illetve meglocsoljuk a maradék olajjal, és megszórjuk frissen őrölt borssal.
Tipp: Fogyaszthatunk mellé pirítós kenyeret is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése