Az ehhez hasonló desszertek, sütemények, nagyon közkedveltek a mi családunkban. Készíteni sem rossz, mert hamar megvan, és nem kell sütni. Mivel nyáron, ősszel mindig gondoskodom róla, hogy elegendő gyümölcs kerüljön a fagyasztóba, így egész évben van amihez nyúlni. Fagyasztóban megmaradt gyümölcsökből készült, de most már készülhet frissből is.
Hozzávalók:
- 50 dkg vegyes erdei gyümölcs (szeder, áfonya, málna)
- 50 dkg krémsajt (mascarpone)
- 50 dkg natúr joghurt
- 40 dkg babapiskóta
- 5 dl habtejszín
- 15-20 dkg cukor
- 3 dl hideg kávé
- 3 tasak zselatinpor (21 g)
- 1 teáskanál vanília aroma
- a díszítéshez: néhány szem áfonya és málna, citromfűlevél
Elkészítése:
- A joghurtot kikavarjuk krémsajttal, a vaníliával, meg a cukorral, 1 dl-t kiveszünk belőle egy kis edénykébe, és a zselatinnal összekavarjuk. Lassú tüzön, kavargatva, felmelegítjük (forralni nem szabad!), majd a joghurthoz kavarjuk.
- A gyümölcsöt megmossuk, majd összeturmixoljuk, és ezt is a krémhez kavarjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán a krémbe forgatjuk.
- Egy tortaforma karimáját (26 cm) egy nagy tálra állítjuk.
- A babapiskótát kávéba ártogatjuk, és a formába sorakoztatjuk, egymás mellé. Ahol nem talál a formába, ott darabokra tört piskótával pótoljuk. A krém harmadát rásimítjuk, és újabb, kávéba mártott piskótasort rakunk, ezúttal minden második sorba. Befedjük, krémmel, majd újabb réteg piskóta következik úgy, hogy az előző réteggel éppen ellentétes sorba kerüljön.
- Befedjük a maradék krémmel, majd gyümölcsdarabokkal, citromfűvel tetszés szerint díszítjük.
- Legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hgy a zselatin megkössön, ezután szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése