2016. június 2., csütörtök

Citromos lazacfilé joghurtos quinoával, uborka salátával


Régen nem szerettem a lazacot, de az utóbbi időben egyre inkább megszerettem. Most már szívesen fogyasztom, és a gyermekeim is, igaz, nem épp akárhogyan elkészítve. A quinoa szintén egyik legújabb "barátom", főleg így, joghurtosan, ebben a formában nagyon bejött.
Szóval ez az étel az egyik legjobb lazacos és qunioás, amit valaha ettem :)
A friss és üde kapros uborkáról már nem is beszélve!


Hozzávalók 2 személy részére: 
  • 30 dkg lazacfilé
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
  • só, őrölt bors

A körethez: 
  • 10 dkg quinoa
  • 3 evőkanál sűrű görög joghurt
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors


A kapros uborkasalátához: 
  • 20 dkg uborka
  • 2 evőkanál apróra vágott zöldhagymaszár
  • 2 evőkanál apróra vágott kapor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • néhány csepp citromlé
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A quinoát kókuszzsron enyhén megpirítjuk, majd 3,5 dl enyhén sós vízben főni tesszük, és kb 15 perc alatt puhára főzzük (ugyanúgy, mint a rizset). Ezután hűlni hagyjuk. 
  • Közben az uborkát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és egy tálikóban összekavarjuk a hozzávalókkal. 
  • A kihűlt quinoát összekavarjuk joghurttal, olajjal, reszelt fokhagymával, apróra vágott petrezselymzölddel, illetve sóval, borssal, és kevés citromlével ízesítjük. 
  • A halat sóval, borssal megszórjuk, és egy serpenyőben, kókuszzsíron, mindkét oldalát megsütjük vigyázva, hogy ne száradjon ki. 
  • Citromlével meglocsoljuk, majd joghurtos quinoával, és uborkasalátával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: