Régen nem szerettem a lazacot, de az utóbbi időben egyre inkább megszerettem. Most már szívesen fogyasztom, és a gyermekeim is, igaz, nem épp akárhogyan elkészítve. A quinoa szintén egyik legújabb "barátom", főleg így, joghurtosan, ebben a formában nagyon bejött.
Szóval ez az étel az egyik legjobb lazacos és qunioás, amit valaha ettem :)
A friss és üde kapros uborkáról már nem is beszélve!
Szóval ez az étel az egyik legjobb lazacos és qunioás, amit valaha ettem :)
A friss és üde kapros uborkáról már nem is beszélve!
Hozzávalók 2 személy részére:
- 30 dkg lazacfilé
- 1 citrom
- 2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
- só, őrölt bors
A körethez:
- 10 dkg quinoa
- 3 evőkanál sűrű görög joghurt
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
A kapros
uborkasalátához:
- 20 dkg uborka
- 2 evőkanál apróra vágott zöldhagymaszár
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- 1 evőkanál olívaolaj
- néhány csepp citromlé
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A quinoát kókuszzsron enyhén megpirítjuk, majd 3,5 dl enyhén sós vízben főni tesszük, és kb 15 perc alatt puhára főzzük (ugyanúgy, mint a rizset). Ezután hűlni hagyjuk.
- Közben az uborkát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és egy tálikóban összekavarjuk a hozzávalókkal.
- A kihűlt quinoát összekavarjuk joghurttal, olajjal, reszelt fokhagymával, apróra vágott petrezselymzölddel, illetve sóval, borssal, és kevés citromlével ízesítjük.
- A halat sóval, borssal megszórjuk, és egy serpenyőben, kókuszzsíron, mindkét oldalát megsütjük vigyázva, hogy ne száradjon ki.
- Citromlével meglocsoljuk, majd joghurtos quinoával, és uborkasalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése