Egészséges, fehérjében gazdag, nagyon-nagyon finom szendvicskrém. Bármikor hamar elkészíthető akár reggelire, tízóraira, vacsorára.
Hozzávalók :
- 10 dkg cékla (hámozva)
- 10 dkg sűrű tejföl
- 10 dkg sűrű natúr joghurt
- 1 tonhalkonzerv saját levében (7 g)
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- 1 evőkanál lenmagolaj (vagy olívaolaj)
- só, őrölt bors
- teljes kiőrlésű kenyér és lilahagyma a tálaláshoz
Elkészítése:
- A céklát megmossuk, és alufóliába csomagolva, 200 fokos sütőben, 30-40 perc alatt megsütjük. Meghámozzuk, felét lereszeljük, a másik felét pedig vékony csíkokra vágjuk.
- A tonhalat lecsöpögtetjük.
- Egy tálban összekavarjuk a tejfölet, a joghurtot, az olajat, a kaprot, a reszelt céklát, meg a reszelt fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
- A céklakrémet kenyérre halmozzuk, a tetejére tonhalat, és karikára vágott lilahagymát helyezünk.
Megj: Én ezzel a maglisztes kenyérrel fogyasztottam, kifejezetten finom volt együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése