2016. június 7., kedd

Tonhalas céklakrém


Egészséges, fehérjében gazdag, nagyon-nagyon finom szendvicskrém. Bármikor hamar elkészíthető akár reggelire, tízóraira, vacsorára.

Hozzávalók :

  • 10 dkg cékla (hámozva)
  • 10 dkg sűrű tejföl
  • 10 dkg sűrű natúr joghurt
  • 1 tonhalkonzerv saját levében (7 g)
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott kapor
  • 1 evőkanál lenmagolaj (vagy olívaolaj)
  • só, őrölt bors
  • teljes kiőrlésű kenyér és lilahagyma a tálaláshoz

Elkészítése:

  • A céklát  megmossuk, és alufóliába csomagolva, 200 fokos sütőben, 30-40 perc alatt megsütjük. Meghámozzuk, felét lereszeljük, a másik felét pedig vékony csíkokra vágjuk.
  • A tonhalat lecsöpögtetjük.
  • Egy tálban összekavarjuk a tejfölet, a joghurtot, az olajat, a kaprot, a reszelt céklát, meg a reszelt fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
  • A céklakrémet kenyérre halmozzuk, a tetejére tonhalat, és karikára vágott lilahagymát helyezünk.
Megj: Én ezzel a maglisztes kenyérrel fogyasztottam, kifejezetten finom volt együtt.

Nincsenek megjegyzések: