Gyorsan, könnyen elkészíthető édesség, a könnyű, kímélő kategóriából.
A gyermekek bármikor szívesen bekanalazzák :)
Hozzávalók 6 személyre:
- 3 dl habtejszín
- 15 dkg sűrű natúr joghurt
- 10 dkg barnacukor (nádcukor)
- 11 sárgabarack
- 4 dkg méz
- 1 narancs leve
- 2 evőkanál pisztácia
Elkészítése:
- Egy tepsi aljára szórjuk a cukrot, majd a megmosott, és felezett barackot, belső felével lefelé, a tepsire sorakoztatjuk. Narancslével meglocsoljuk, majd 180 fokos sütőben, kb 20 percig sütjük.
- Ezután a barack felét, 3-4 evőkanál lével a tepsiből, összeturmixoljuk. A tejszínt mézzel kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a joghurtot, és a barackpürét is lazán belekavarjuk, éppen csak márványosra.
- A krémet egyenletesen eloszlatjuk poharakba, meglocsoljuk egy kevés lével a tepsiből, majd a maradék sült barackkal, és apróra tört pisztáciával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése