Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg fehérbab (konzerv)
- 15 dkg vörösbab (konzerv)
- 15 dkg barna lencse
- 5 dkg csemegekukorica (fagyasztott)
- 1 hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 szárzeller (vagy 1 szeletke zellergyökér kockára vágva)
- 2 cikk fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 4 dkg reszelt sajt a tálaláshoz
- 1 oregánó ág, ételízesítő
- só, őrölt bors
Az oregánós
krumpligombóchoz:
- 20 dkg krumpli
- 2 evőkanál búzadara (gríz)
- 1 tojás
- 3 oregánó ág (vagy szárított oregánó)
- kevés liszt a formázáshoz
- 1 teáskanál olívaolaj
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A krumplit megmossuk, héjastól megfőzzük, majd meghámozzuk, és krumplinyomón átnyomjuk (vagy lereszeljük). Összegyúrjuk tojással, búzadarával, apróra vágott oregánóval, illetve sóval és borssal. A masszából kis gombócokat formázunk, lisztbe forgatjuk.
- Egy fazékban enyhén sós vizet forralunk, majd ebben kifőzzük a gombócokat, szűrőkanállal kiszedjük, és olajba forgatjuk (amikor a víz tetejére feljött, akkor van kész).
- Egy másik fazékban olajat forrósítunk, majd megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, illetve a kockára vágott zellert, meg sárgarépát. Felöntjük kb 1,2 l vízzel, hozzáadjuk a lencsét, és puhára főzzük. Ezután a lecsöpögtetett babot, meg a fagyasztott kukoricát is hozzáadjuk, és további 10-15 percig főzzük. Ételízesítővel, apróra vágott oregánóval, sóval, borssal ízesítjük, illetve hozzáadjuk a krumpligombócot, és felforraljuk.
- Forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése