Néha hagyományos ételeket is főzök ám :) De némi kanyart azért mindig belecsempészek :D
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 nagyobb csirke alsócomb
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3 tojás
- 2 narancs vagy citrom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- olaj a sütéshez
- só
Az uborkás krumplisalátához:
- 1 kg krumpli
- 1 uborka
- 1 kisebb lilahagyma
- 1 csokor metélőhagyma
- 6 evőkanál olaj
- 3,5 dl húsalaplé (vagy víz és
- 4 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál tárkonyos mustár
- csipetnyi cukor
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A salátához a krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
- Az apróra vágott hagymát 3 evőkanál olajon megpirítjuk. Felöntjük alaplével, almaecettel, illetve mustárral, cukorral, sóval, borssal, és a maradék olajjal összekavarjuk.
- Nem túl vékony karikára vágjuk a krumplit, majd a salátalébe kavarjuk óvatosan.
- Az uborkát meghámozzuk, nagyon vékony szeletekre végjuk, és egy tálban kevés sóval összekavarjuk.
- A krumplit, meg az uborkát 1 órát állni hagyjuk.
- Közben a húst megsózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk: először lisztve, majd villával felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
- Bő, forró olajon midnen oldalát ropogósra sütjük, ezután pedig konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedjük.
- A petrezselyemzöldet forró olajba dobjuk, 1-2 perc alat ropogósra sütjük, és papírtörlőre szedjük.
- Az uborkát kinyomkodjuk, és óvatosan a krumplihoz forgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Tálaláskor a petrezselyemzöldet a húsra helyezzük, és krumplisalátával, illetve cikkekre vágott naranccsal (vagy citrommal) kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése