Gyakran tartózkodunk az erdőn, mivel nyaralót építünk, így jól jönnek a szabadtüzön készült ételek. Egyik alkalommal ezt készítettem, édesség gyanánt. Különösen a gyerekek rajongtak érte, de a munkások is szívesen fogyasztották :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg kalács
- 24 pillecukor
- 12 nagy eper
- grillpálcák
A csokiszószhoz:
- 3 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 15 dkg étcsokoládé (a fele lehet tejcsokoládé is)
Elkészítése:
- A kalácsot előző este kb 2 cm-es kockára felvágjuk, és másnapig kicsit szikkadni hagyjuk.
- A csokiszószhoz a cukrot egy edényben, 2 evőkanál vízzel felolvasztjuk. Közben ne kavargassuk, hagyjuk amíg folyékony lesz, majd addig főzzük, amíg sötétebb színe lesz (3-4 perc).
- Levesszük a tűzről, beleöntjük a hideg tejszínt (vigyázzunk, a forró karamell fröcsköl!), majd visszetesszük a tűzre, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét, és kavargatjuk, amíg felolvad.
- A grillt felmelegítjük, ha fával tüzelünk, akkor megvárjuk, amíg szén lesz.
- Feltűzdeljük grillpálcákra felváltva a félbevágott epret, a pillecukrot, meg a kalácsot.
- Rácsra tesszük, és addig grillezzük, amíg a pillecukor olvadni kezd.
- Csokiszószba mártogatva fogyasztjuk.
Tipp: A csokoládéhoz adhatunk ízlés szerint csilipelyhet, így kapunk csilis csokoládét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése