Ez a tonhal-majonéz remek egy találmány! Nem én találtam ki, egy német lapból inspirálódtam, de mindenkinek ajánlom kipróbálásra. Nekünk sokkal jobban ízlett, mint a sima majonéz. Hússal, sült cukkinvel meg különösképp :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 bőrös csirkemell
- 8 dkg tonhal (konzerv, saját levében)
- 4 kisebb cukkini
- 2 dl olaj
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 csokor metélőhagyma
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A húst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben, 3 evőkanál olívaolajon, mindkét oldalát pirosra sütjük (kb 3 perc).
- Ezután tepsibe helyezzük bőrös felével felfelé, ráöntjük a serpenyőben visszamaradt olajat, és 180 fokos sütőben, 45 perc alatt pirosra sütjük.
- Amíg sül a hús, elkészítjük a majonézt. A tonhalat egy szűrőbe öntjük, és alaposan lecsöpögtetjük. Ezután egy tálikóban a tojássárgájával, a citromlével, meg a mustárral összeturmixoljuk.
- Az olajat lassan, fokozatosan öntjük hozzá, közben turmixoljuk, amíg az összes olajat hozzáadtuk. Kemény majonéz állagú lesz. Sóval, borssal ízesítjük.
- Megmossuk a cukkinit, és ferdén felszeleteljük, nem túl vékonyan. Egy edényben összeforgatjuk a maradék olívaolajjal, oregánóval, illetve őrölt borssal.
- Serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
- A húst a csontról levágjuk, majd ferdén szeleteljük, és cukkinivel, illetve tonhal-majonézzel tálaljuk. Díszítésként megszórhatjuk apróra vágott metélőhagymával, mellé pedig citromot is kínálhtunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése