Avokádót gyakran fogyasztunk, a legtöbbször avokádókrém formájában, pirítóssal. A gyerekek is szeretik, és örülök ennek. Ez is hasonló az egyszerű változathoz, csak most egy picit módosítottam rajta, még több finomság, íz van benne.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 érett avokádó,
- 1 zöldhagyma,
- 7 dkg zöldborsó,
- 1 evőkanál mentalevél,
- 0,5 citrom leve,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- 1 cikk fokhagyma,
- csípős paprika, vagy csilipehely ízlés szerint
- só, őrölt bors;
- a tálaláshoz: tortilla csipsz.
- A zöldborsót 4 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, és rögtön jéghideg vízzel teli tálba öntjük. Ezzel megszakítjuk a párolási folyamatot, így a borsó nem lesz túl puha, és megtartja szép zöld színét.
- Az avokádót félbevágjuk, a magot kiemeljük, a húsát pedig egy tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott zöldhagymát, illetve fokhagymát, a szintén apróra vágott mentát, és villával alaposan összedolgozzuk. Sóval, borssal, citromlével, csilivel ízesítjük, és a zöldborsót is belekavarjuk.
- Tortilla csipsszel kínáljuk, vagy pedig pirítóssal (diétázók teljes kiőrlésű, vagy maglisztes kenyérrel).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése