2016. május 19., csütörtök

Műzliszelet házilag


Nagyon, nagyon, de nagyon finom ez a műzliszelet, és végre ismét van valami egészséges nassolnivaló itthon. Legközelebb talán egy kevés kókuszzsírt is adok hozzá, hogy jobban összeálljon, szebben lehessen szeletelni.
A magokat tetszés szerint lehet variálni, bármilyen olajos mag kerülhet bele ezek helyett, illetve a quinoa akár el is maradhat, esetleg amarántot érdemes tenni helyette. Aszalt gyümölcs is ízlés szerint variálható, ami éppen fellelhető.
Ezért is olyan nagyszerű a műzli szelet, mert rengeteg variációban készíthető, és szinte bárhogy garantáltan finom, és egészséges.

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehely
  • 2,5-2,5 dkg lenmag, mandula, quinoa, és chia mag
  • 3 dkg aszalt datolya
  • 2 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 2 evőkanál méz
  • csipetnyi himalaya só
Elkészítése:

  • A mandulát, illetve a csokoládét, fóliával letakarjuk, és húsklopfolóval darabokra törjük. A datolyát apróra vagdaljuk.
  • A magokat (a manduát is) száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, így intenzívebb lesz az ízük.
  • Egy edényben összemelegítjük a mogyoróvajat, meg a mézet.
  • Ezután a hozzávalókat összekeverjük sóval, majd a mézes keverékkel, és egy kis méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
  • 200 fokos sütőben, kb 15 perc alatt megpirítjuk, majd kihűlés után tetszőleges formákra, szeletekre vágjuk.
  • Ha állni hagyjuk, a műzliszelet megpuhul, másnap pl sokkal finomabb.

Nincsenek megjegyzések: