Egy érdekesebb, izgalmasabb tálalási módja a finom omlettnek, vagyis tojásrántottának. Finom reggeli, vagy előétel lehet :)
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg fagyasztott leveles tészta
- 4 tojás + 1 tojássárgája
- 3 evőkanál joghurt
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- 1 evőkanál vaj
- 1 üveg kaviár (5 dkg)
- egy kevés liszt
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A leveles tésztát pár órával előtte, szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
- Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (alsó-felső sütés).
- A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kiterítjük, és lekenjük 1 teáskanálnyi vízzel elkevert tojássárgájával. Picit megsózzuk, majd 16 egyenlő csíkra felvágjuk. A csíkokat kissé megcsavarjuk, és sütőpapapírral béellt tepsire téve, 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
- A tojásokat kétfele törjük, vigyázva, hogy minél szebben lejőjjön a héja, mert ebben fogunk tálalni.
- Egy tálban villával felverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a joghurtot, a kaprot, illetve sóval és borssal ízesítjük.
- A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, a tojást beleöntjük, és megsütjük.
- Darabokra szedjük, megtöltjük a tojáshéjakat, a tetejére pedig kaviárt halmozunk. Mellé kínáljuk a tésztarudakat.
1 megjegyzés:
Lájk, lájk! :) Ez az enyém! ;) :)
Megjegyzés küldése