Köztudott, hogy nagyon szeretem a palacsintát, bármilyen formában, a palacsinta az én kedvenc desszertem. Alapjában ez egy kiadósabb, télies változat, de egy kis nyarat is belevittem, némi fagyasztóban lapuló málna által. Akinek van más fajta nyári gyümölcs a fagyasztóban, nyugodtan használhat bármilyent (áfonya, meggy, ribizli, szeder stb).
Hozzávalók
(kb 24 darabhoz):
A palacsinta tésztához:
- 30 dkg főtt burgonya
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dl szénsavas ásványvíz
- 2 dl tej
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál cukor, csipetnyi só
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
Elkészítése:
- Előző este előkészítjük a krémet: egy kisebb edényben felmelegítjük a tejszínt, majd hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét, és kavargatjuk, amíg a csoki felolvad. A krémet másnapig hűtőszekrénybe helyezzük.
- Másnap a burgonyát egy tálba reszeljük, és a többi hozzávalóval együtt alaposan kikavarjuk.
- Egy serpenyőt felforrósítunk, és olaj nélkül, kb 10 cm-es átmérőjű kerek palacsintákat sütünk.
- A hideg krémet kézi mixerrel felverjük, kihabosítjuk.
- Tálaláskor megkenjük a palacsintákat, illetve málnával díszítjük, és porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése