2015. január 30., péntek

Gombás habos omlett


Néha fel kell turbózni egy icipicit a reggeliket is, egy-egy ráérősebb reggelen. Igaz, még így is nagyon hamar elkészülhet egy ilyen nagyon finom, és egészséges reggeli. Mellé finom citromos tea, és sok friss zöldség illik.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 tojás
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál só
A töltelékhez:
  • 40 dkg vegyes erdei gomba (szárított)
  • 10 dkg füstölt császárszalonna (bacon)
  • 3 zöldhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • só, frissen őrölt bors
Elkészítése:

  • A szárított gombát fél órára langyos vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, és tetszőleges darabokra felvágjuk.
  • A töltelékhez az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, megpirítjuk a karikára vágott zöldhagymát, meg az apróra vágott szalonnát. Hozzáadjuk a gombát, 5 percig együtt pirítjuk, és ízesítjük sóval, borssal. Megszórjuk petrezselyemzölddel.
  • Az omletthez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét sóval felverjük, kemény habbá. Óvatosan belekavarjuk a keményítővel elkevert tojássárgáját.
  • Serpenyőben, forró olajon, négy kerek omlettet sütünk.
  • Mindeniket megtöltjük gombaraguval, az egyik felét pedig kissé ráhajtjuk.

Nincsenek megjegyzések: