Rengeteg répám termett ősszel, így most egész évben élvezhetem a munkám gyümölcsét :) Előszeretettel használom a répát bármilyen ételhez, akár süteményekhez is, mi bárhogyan szeretjük. Olcsó, mindig kéznél van, egészséges, és nagyon sokoldalúan felhasználható ez a finom zöldségféle. Például ilyen krémet is készíthetünk belőle, melyet pirítóssal, csírával, zöldségekkel fogyaszthatunk, mondjuk egy csésze forró tea mellé.
Hozzávalók:
- 4 közepes sárgarépa
- 10 dkg fetasajt (vagy más, feta-jellegű sajt)
- 1 kisebb hagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
- 1-1,5 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál méz
- fél teáskanál köménymag
- só
Elkészítése:
- A répát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és forró vízben, néhány perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük.
- Közben egy serpenyőben, a kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a köménymaggal együtt.
- A főtt répát, a hagymát, a sajtot, a mézet, meg a citromlevet összeturmixoljuk, majd sózzuk, és szükség szerint utána ízesítjük. Teljes kiörlésű kenyérrel fogyasztjuk.
-
Megj: Friss zöldség kíséretében növeljük az étel tápértékét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése