Nagyon szeretem az ilyen gazdag, színes, és zöldséges egytál ételeket. Tulajdonképpen az ilyenfajta fogásokba az kerülhet bele, amit csak szeretnénk, vagy ami éppen otthon fellelhető. A család többi része kínai tésztával fogyasztotta, én pedig csak így, magában.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 15 dkg aszalt paradicsom
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg bambuszrügy (üveges, szeletelt)
- 2 szárzeller
- 1 édeskömény gumó
- 2 zöldhagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír
- néhány csepp citromlé
- ízlés szerint csilipehely
- só, frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
- A paradicsomot fél órára 4 dl langyos vízbe áztatjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt, rádobjuk a megmosott, szeletekre vágott zöldhagymát, és párolni kezdjük.
- Hozzáadjuk az apró kockára vágott húst, kavargatva fehéredésig sütjük. Beleöntjük a paradicsom ázatatólevét, öntünk még hozzá 9 dl vizet, és a szeletekre vágott paradicsomot, meg a zúzott fokghagymát is hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul (45-60 perc). Ha a víz elfőne, közben pótolhatjuk.
- A szárzellert megmossuk, három darabra vágjuk, az édesköményt szintén megmossuk, kétfelé vágjuk, és mindkét zöldséget vékony csíkokra vágjuk.
- Hozzáadjuk a húshoz, majd 5 perc főzés után végül a zöldborsót, meg a csíkokra vágott bambuszrügyet is az ételbe rakjuk.
- 2-3 perc forralás után az ételt megsózzuk, illetve citromlével, őrölt borssal, meg egy kevés csilivel ízesítjük.
Tipp: Az étel mellé fogyaszthatunk friss, zöld salátát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése