Egy újabb nagyszerű saláta, aki szereti a füstölt lazacot, annak különösen ajánlom. Ehhez már most kapható minden alapanyag, érdemes is kihasznáni, és addig is minél több zöldet fogyasztani, amíg meg nem jelennek a tavaszi primőrök.
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 fej jégsaláta
- 1 édeskömény gumó
- 1 avokádó
- 1 zöldalma
- 6 szelet füstölt lazacfilé
- 1 bagett
- 1 marék petrezselyemzöld (vagy zsázsa)
- 1 kisebb citrom leve
- 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
- Megmossuk az édesköményt. Először kétfelé vágjuk, majd a vastag közepét kivágjuk, ezután csíkokra szeljük. Egy tálikóba tesszük, összekavarjuk egy kevés hideg vízzel, meg a fél citrom levével, és állni hagyjuk.
- Az öntethez a maradék citromlevet kikavarjuk a mustárral, meg az olajjal, és sóval, borssal, fűszerezzük.
- Röviddel a tálalás előtt az almát megmossuk, elvágjuk, a magházat kiemeljük, és vékony csíkokra vágjuk. Az avokádót meghámozzuk, a magját kivesszük, és vékony szeletekre, vagy kockára vágjuk. A lazacot darabokra tépkedjük.
- Az édesköményt az áztatóléből kivesszük, és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
- Megmossuk a salátát, vékony csíkokra vágjuk, és tálra rendezzük. Ráhalmozzuk az édesköményt, az almát, az avokádót, meg a lazacot, és az öntettel meglocsoljuk.
- Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, illetve az édeskömény zöldjével, és szeletekre vágott bagettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése