2015. január 23., péntek

Kapros-joghurtos tojás kaviárral


Egy érdekesebb, izgalmasabb tálalási módja a finom omlettnek, vagyis tojásrántottának. Finom reggeli, vagy előétel lehet :)

Hozzávalók (4 személyre):

  • 40 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 4 tojás + 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál joghurt
  • 2 evőkanál apróra vágott kapor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 üveg kaviár (5 dkg)
  • egy kevés liszt
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • A leveles tésztát pár órával előtte, szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
  • Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (alsó-felső sütés).
  • A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kiterítjük, és lekenjük 1 teáskanálnyi vízzel elkevert tojássárgájával. Picit megsózzuk, majd 16 egyenlő csíkra felvágjuk. A csíkokat kissé megcsavarjuk, és sütőpapapírral béellt tepsire téve, 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • A tojásokat kétfele törjük, vigyázva, hogy minél szebben lejőjjön a héja, mert ebben fogunk tálalni.
  • Egy tálban villával felverjük a  tojásokat, majd hozzáadjuk a joghurtot, a kaprot, illetve sóval és borssal ízesítjük.
  • A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, a tojást beleöntjük, és megsütjük.
  • Darabokra szedjük, megtöltjük a tojáshéjakat, a tetejére pedig kaviárt halmozunk. Mellé kínáljuk a tésztarudakat.

1 megjegyzés:

sedith írta...

Lájk, lájk! :) Ez az enyém! ;) :)