Amikor répakenyeret, vagy répatortát sütök, én mindig így készítem, gazdagon, szaftosan, mert mi így szeretjük :) Máz illene a tetejére, vagy valamiféle krém, de nálunk, a családban, azt egyedül csak én szeretem. Ezért csak simán porcukorral megszórva fogyasztjuk.
Hétvégén sütök ilyesmit általában, mert így nemcsak uzsonnára jó, hanem csomagolni is tudom a gyerekeknek, az iskolába. Ha diétás változatot szeretnénk, kövessük a zárójelben leírtakat.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésű, 10 dkg fehér)
- 20 dkg főtt sárgarépa
- 25 dkg cukor (nyírfacukor)
- 12,5 dkg apróra vágott ananász (konzerv)
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg durvára vágott dió
- 1,5 dl olaj (olívaolaj)
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- fél evőkanál szódabikarbóna
- fél teáskanál őrölt fahéj
- fél teáskanál só
Elkészítése:
- A főtt répát pürésítjük, az ananászt lecsöpögtetjük. Egy tálban, kézi mixerrel, 4-5 perc alatt jó habosra felverjük az egész tojásokat. A végén a cukrot is beleszórjuk fokozatosan, miközben folyamatosan verjük. Hozzáadjuk a répapürét, az olajat, a vaníliát, az ananászt, majd a kóuszreszelékkel, dióval, sóval, szódabikarbónával, és fahéjjal elkevert lisztet. Óvatosan összeforgatjuk, majd a masszát egy sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk. 180 fokos sütőben, kb 45 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése