Nemcsak a szemnek jó ez az üde, zöld étel, de a szervezetnek is jót tesz, főleg ilyenkor, amikor már igazán ki vagyunk éhezve a zölod dolgkra. Mi omlett mellé fogyasztottuk, de ez így, ahogy van, tökéletes fogás magában is :)
Hozzávalók:
- 15 dkg fehér káposzta
- 2 zöldalma
- 1 szárzeller
- 1 édeskömény gumó
- 6 kelbimbó
- 1 kisebb fej hagyma
- 1-1 marék petrezselyemzöld és zsázsa
- 8 vékony sonkaszelet (pl fekete erdei sonka)
- fél csokor metélőhagyma (snidling)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál citromlé
Az öntethez:
- 2 dl kefír
- 1-1 marék bazsalikom és petrezselyemzöld
- 1-1 evőkanál fehérborecet, citromlé, és extraszűz olívaolaj
- fél csokor emtélőhagyma
- 1 cikk fokhagyma
- só
Elkészítése:
- Az öntethez a fokhagymát meghámozzuk, majd a többi hozzávalóval együtt, turmixgépben összeturmixoljuk.
- A salátához egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, ropogósra sütjük a sonkát, majd darabokra tépkedjük, és félretesszük.
- Megmossuk a káposztát, meg a szárzellert, és vékony csíkokra vágjuk. Az édeskömény külső részét leszedjük, a közepét kivágjuk, az almát kétfelé vágjuk, kkivágjuk a magházát. Ezután mindkettőt csíkokra szeljük, és 1 teáskanálnyi citromlével meglocsoljuk.
- A kelbimbót megpucoljuk, levelekre szedjük.
- A hozzávalókat egy tálban összekavarjuk, megszórjuk apróra vágott snidlinggel, petrezselyemzölddel, zsázsával, sopogós sonkadarabokkal, illetve meglocsoljuk az öntettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése