2015. január 22., csütörtök

Gyümölcsös zöld saláta kefíres öntettel


Nemcsak a szemnek jó ez az üde, zöld étel, de a szervezetnek is jót tesz, főleg ilyenkor, amikor már igazán ki vagyunk éhezve a zölod dolgkra. Mi omlett mellé fogyasztottuk, de ez így, ahogy van, tökéletes fogás magában is :)

Hozzávalók:

  • 15 dkg fehér káposzta
  • 2 zöldalma
  • 1 szárzeller
  • 1 édeskömény gumó
  • 6 kelbimbó
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1-1 marék petrezselyemzöld és zsázsa
  • 8 vékony sonkaszelet (pl fekete erdei sonka)
  • fél csokor metélőhagyma (snidling)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál citromlé
Az öntethez:
  • 2 dl kefír
  • 1-1 marék bazsalikom és petrezselyemzöld
  • 1-1 evőkanál fehérborecet, citromlé, és extraszűz olívaolaj
  • fél csokor emtélőhagyma
  • 1 cikk fokhagyma

Elkészítése:

  • Az öntethez a fokhagymát meghámozzuk, majd a többi hozzávalóval együtt, turmixgépben összeturmixoljuk.
  • A salátához egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, ropogósra sütjük a sonkát, majd darabokra tépkedjük, és félretesszük.
  • Megmossuk a káposztát, meg a szárzellert, és vékony csíkokra vágjuk. Az édeskömény külső részét leszedjük, a közepét kivágjuk, az almát kétfelé vágjuk, kkivágjuk a magházát. Ezután mindkettőt csíkokra szeljük, és 1 teáskanálnyi citromlével meglocsoljuk.
  • A kelbimbót megpucoljuk, levelekre szedjük.
  • A hozzávalókat egy tálban összekavarjuk, megszórjuk apróra vágott snidlinggel, petrezselyemzölddel, zsázsával, sopogós sonkadarabokkal, illetve meglocsoljuk az öntettel.

Nincsenek megjegyzések: