2015. január 19., hétfő

Spenótos burgonyafelfújt


Az utóbbi időben rengeteg krumplis ételt készítettem, bevallom, küldetésből, nemsokára ki is derül majd ez a bizonyos küldetés. A krumplis ételeknek most egy jó időre vége, ha nem akarunk rendesen elhízni :)) A maradék recepteket azért még közzéteszem majd.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg friss spenót 
  • 15 dkg friss kecskesajt 
  • 15 dkg olvasztott vaj+egy diónyi 
  • 3 tojás 
  • 2,5 dl tej 
  • 2 cikk fokhagyma reszelve
  • só, frissen őrölt bors 
  • csipetnyi őrölt szerecsendió 
  • kevés zsemlemorzsa

Elkészítése:


  • A burgonyát héjastól megfőzzük, meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük, vagy lereszeljük. 
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
  • Apróra vágjuk a spenótot, vagy konyhai robottal felaprítjuk. Szétválasztjuk a tojásokat. 
  • Egy nagy tálban összedolgozzuk a hozzávalókat, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszához forgatjuk. 
  • Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, és a burgonyás masszát belesimítjuk. Sütőbe toljuk, és kb 45 perc alatt megsütjük.

Tipp: Tálaláskor különféle szószokat, mártásokat kínálhatunk mellé, de húsok mellé, köretnek is kiváló.

Nincsenek megjegyzések: