Az utóbbi időben rengeteg krumplis ételt készítettem, bevallom, küldetésből, nemsokára ki is derül majd ez a bizonyos küldetés. A krumplis ételeknek most egy jó időre vége, ha nem akarunk rendesen elhízni :)) A maradék recepteket azért még közzéteszem majd.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 15 dkg friss spenót
- 15 dkg friss kecskesajt
- 15 dkg olvasztott vaj+egy diónyi
- 3 tojás
- 2,5 dl tej
- 2 cikk fokhagyma reszelve
- só, frissen őrölt bors
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítése:
- A burgonyát héjastól megfőzzük, meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük, vagy lereszeljük.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Apróra vágjuk a spenótot, vagy konyhai robottal felaprítjuk. Szétválasztjuk a tojásokat.
- Egy nagy tálban összedolgozzuk a hozzávalókat, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszához forgatjuk.
- Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, és a burgonyás masszát belesimítjuk. Sütőbe toljuk, és kb 45 perc alatt megsütjük.
Tipp: Tálaláskor különféle szószokat, mártásokat kínálhatunk mellé, de húsok mellé, köretnek is kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése