Ezt a desszertet nagyon szerették a gyermekeim, de nemcsak ők, mi is szívesen kanalaztuk :) A rétegelés igényel némi kézügyességet, de ha nem lesz tökéletes, az sem baj, mert mindenképp mennyei.
Hozzávalók:
- 450 ml habtejszín
- 180 g jó minőségű étcsokoládé (min 50%-os kakaótartalmú)
- 100 g földimogyoró
- 40 g tej- vagy étcsokoládé
- 1 tasak bourbon vaníliáscukor
- 1 teáskanál nádcukor
- 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
- A mogyorót száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd egy konyharuhára szedjük, és összedörzsöljük, hogy a héja leváljon.
- Egy edényben felmelegítünk 200 ml tejszínt, majd a cukorral, meg az apróra tördelt csokoládéval együtt turmixgépbe (blender) tesszük. 1 percig turmixoljuk, majd hozzáadunk 5 dkg mogyorót, és ezzel is összeturmixoljuk.
- 4 pohárba (kb 300 ml-es) egy-egy vékony réteg mogyorós csokoládékrémet öntünk, és félretesszük hűlni.
- A maradék tejszínt a vaníliával kemény habbá verjük, habzsákba szedjük, és mindenik pohárba, a megdermedt csoki tetejére egy-egy réteget nyomunk.
- Így folytatjuk az összeállítást, amíg a hozzávalók elfogynak.
- A tetejére szórjuk a maradék mogyorót, a 40 g csokoládéforgácsot, illetve megszórjuk kakaóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése